Skip to content
26.10.2020

Joensuun Reserviläisten ensimmäinen SRA kurssi

Lauantaina 17.10 starttasi Joensuun Reserviläisten ensimmäinen SRA kurssi Hammaslahden ampumaradalla. Paketti aloitettiin sääntöjen ja turvallisen aseenkäsittelyn läpikäynnillä, teoriapäivää piristettiin kahvitauoilla. Ensimmäisen päivän päätteeksi pidettiin teoriakoe, josta kaikki selviytyivät kunnialla. Sunnuntai 18.10 oli varattu käytännön harjoitteluun, kurssilaiset jaettiin kahteen osaan sujuvan harjoittelun takaamiseksi. Käytännön harjoittelu osoittautui kaikille oikein mieluisaksi hommaksi, pelkkä hymy osallistujien kasvoilla kertoi kaiken. Harjoittelupäivän jälkeen oli paljon tyytyväistä porukkaa, juttua rupesi riittämään jopa ihan oman kaluston hankkimiseen asti.

Sunnuntaina 25.10 oli varsinaisen ampumakokeen vuoro, ilmapiiri kurssilaisten keskuudessa oli jokseenkin jännittynyt. Onneksi paikalla oli tarjolla kahvia ja pullaa, se kevensi ilmapiiriä mukavasti. Päivän pikkuhiljaa kuluessa alkoi suorituksiakin kertymään, kokeita ammutettiin kahdessa paikassa samanaikaisesti. Keli ei ollut koepäivänä huonoimmasta päästä, se olisi saattanut hankaloittaa kokeiden suorittamista. Ampumakokeet saatiin hoidettua todella sujuvasti, kurssin vetäjien aika-arviot osuivat melkein täydellisesti nappiin.

Näin kurssille osallistuneen näkökulmasta kurssi oli ensimmäiseksi todella onnistunut, tyytyväisiä kurssilaisia näkyi joka puolella. Muonitus pelasi loistavasti, aikaa ei mennyt turhanpäiväiseen sähellykseen ja homma hoitui turvallisesti. Myös apuakin sai aina kun sille oli tarve. Kurssin ansiosta saamme lisää harrastajakuntaa Pohjois- Karjalaan. Erittäin iso kiitos kurssin kouluttajille Jarno Koskiselle, Jesse Kalliolle ja Pasi Parviaiselle. Ilman heitä kyseinen kurssi ei olisi onnistunut.